Category

Σχεδιάζοντας να επιτρέψει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο δύσκολους ώμους χτύπησε

Οι υπουργοί έχουν χτυπήσει τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τους δύσκολους ώμους σε μια μακροπρόθεσμη λωρίδα σε απευθείας σύνδεση σε σοφούς αυτοκινητόδρομους ως “απαράδεκτα”. Η κριτική ήρθε σε μια έκθεση από την Επιτροπή Επιτροπής Μεταφοράς Commons Commons, η οποία υπογράμμισε τους αυξημένους κινδύνους ασφαλείας για την καταστροφή των οχημάτων καθώς και τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον δύσκολο ώμο σε σοφούς αυτοκινητόδρομους ως μακροπρόθεσμη λωρίδα σε απευθείας σύνδεση για να μειώσει τη συμφόρηση καθώς και την κυκλοφορία ιστού στο μέλλον. Τα προηγούμενα συστήματα επέτρεψαν μόνο τη χρήση του δύσκολου ώμου κατά τη διάρκεια των χρόνων αιχμής ή για τη μείωση της βαριάς συμφόρησης.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Ανησυχίες που οι αυτοκινητιστές δεν κατανοούν σοφούς αυτοκινητόδρομους
Σύμφωνα με το Τμήμα Μεταφορών, τα επίπεδα κυκλοφορίας στο διαδίκτυο σε όλους τους δρόμους είναι να ενισχυθούν στο μέλλον, με το στρατηγικό οδικό δίκτυο να φέρει το κύριο βάρος της άνοδας. Το 2015 το DFT προέβλεψε τα επίπεδα κυκλοφορίας στο διαδίκτυο να αυξηθεί κατά 60 % μεταξύ του 2010 καθώς και 2040 στο SRN. Προέβλεψε ότι σχεδόν το ένα πέμπτο του στρατηγικού οδικού δικτύου θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφόρηση μέχρι το 2040.
Το σχέδιο της DFT είναι να μετατρέψει μόνιμα τον δύσκολο ώμο σε μια λωρίδα που τρέχει σε περίπου 300 μίλια αυτοκινητόδρομου. Οι αυτοκινητόδρομοι της Αγγλίας έχουν περίπου 30 ‘All Lane Running’ προγράμματα που διοργανώνονται για τα επόμενα εννέα χρόνια, καλύπτοντας πάνω από 10 τοις εκατό του δικτύου αυτοκινητοδρόμων καθώς και αξίας περίπου 6 δισεκατομμυρίων λιρών.