Uncategorized

Η έρευνα για τις τιμές των καυσίμων επιβεβαίωσε ότι οι τιμές των βενζίνης και του ντίζελ

πρόκειται να διερευνηθούν από το Γραφείο Δικηγορικών Εμπορίου (συχνά) εν μέσω ισχυρισμών ότι η βιομηχανία πολιορκείται με μη ανταγωνιστικές πρακτικές.
Οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 38 % μεταξύ Ιουνίου 2007 και Ιουνίου 2012. Ενώ οι τιμές ντίζελ αυξήθηκαν κατά 43 % κατά την ίδια περίοδο.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Μια δήλωση από τον παρατηρητή του διαγωνισμού δήλωσε: “Υπό το πρίσμα του συνεχιζόμενου δημόσιου ζητήματος σχετικά με τις τιμές των αντλιών, το OUT θέλει να προσδιορίσει εάν υπάρχουν προβλήματα ανταγωνισμού που μπορεί να αντιμετωπίσει στον τομέα. Καλεί τη βιομηχανία, τις ομάδες αυτοκινήτων και τους φορείς καταναλωτών να υποβάλουν πληροφορίες. ”
Ένας εκπρόσωπος του The OFT δήλωσε στο Car Express ένα από τα βασικά ζητήματα που θα επικεντρώνεται είναι η τιμολόγηση “Rocket and Feather” – η τάση για τις τιμές των αντλιών να ανεβαίνουν σαν πυραύλος όταν η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει, αλλά πέφτει σαν φτερό Όταν κατεβαίνουν.
Αλλά θα εξετάσει επίσης τον αντίκτυπο των σούπερ μάρκετ στον τομέα, τον τρόπο με τον οποίο αναφέρονται οι τιμές του αργού πετρελαίου και αν οι πετρελαϊκές εταιρείες δίνουν ευνοϊκή μεταχείριση στις προβλέψεις που κατέχουν άμεσα.
Μια πτυχή των τιμών των καυσίμων που συχνά δεν θα εξετάσει είναι η φορολογία.
Θα περάσει τις επόμενες έξι εβδομάδες συλλέγοντας και αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων από διάφορες ομάδες πριν δημοσιεύσει τα ευρήματά της τον Ιανουάριο.
Τι πιστεύετε ότι θα ολοκληρωθεί η έρευνα του OFT; Έχει περιμένει ο φύλακας πολύς καιρός για να ενεργήσει στις τιμές των καυσίμων; Και μπορεί οποιαδήποτε έρευνα των τιμών καυσίμων να είναι αποτελεσματική χωρίς ανεξάρτητη ανασκόπηση του πόσο δίκαιο είναι το επίπεδο φορολογίας;