Category

Η BMW υπενθυμίζει πολλά Plug-in Hybrid Designs

Η BMW έχει εκδώσει μια εκτεταμένη ανάκληση για όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα plug-in λόγω ενός προβλήματος με τις μπαταρίες τους. Η λίστα των σχεδίων που επηρεάζονται περιλαμβάνει τα X1, X2, X3 καθώς και X5 SUV, τα Saloons των 3, 5 και 7 σειρών, το 2 Series Active Tourer, το i8 καθώς και το Tiny Countryman.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Η ανάκληση ισχύει για οποιοδήποτε είδος αυτών των σχεδίων PHEV που αναπτύχθηκαν μεταξύ 20 Ιανουαρίου καθώς και στις 18 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους – καθώς και η BMW εκτιμά ότι περίπου 26.700 αυτοκίνητα έχουν επηρεαστεί παγκοσμίως, 2.930 από τα οποία είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στους αγοραστές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καλύτερα υβρίδια plug-in 2022

Οι μηχανικοί της BMW έχουν ανακαλύψει κάποιες αποκλίσεις στη διαδικασία παραγωγής των πακέτων μπαταριών της. Υπάρχει μια ανησυχία ότι οι ξένοι μολυντές μπορεί να έχουν σφραγιστεί στις μονάδες κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης τους, οι οποίες έχουν το προοπτικό να βραχυκυκλώσουν το πακέτο της μπαταρίας καθώς και να προκαλέσουν φωτιά.
Ένας εκπρόσωπος της μάρκας δήλωσε: “Ο όμιλος BMW εισήγαγε μια ανάκληση της παγκόσμιας ασφάλειας καθώς και σταμάτησε την αποστολή ενός μικρού αριθμού υβριδικών αυτοκινήτων ως προληπτικού καθορισμού για να επιθεωρήσει την μπαταρία υψηλής τάσης. Η εσωτερική ανάλυση έχει δείξει ότι στο Εξαιρετικά ασυνήθιστες καταστάσεις μπορεί να έχουν μεταβεί στην μπαταρία κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.
“Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, αυτό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα μέσα στα κύτταρα της μπαταρίας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Περίπου 26.700 αυτοκίνητα επηρεάζονται παγκοσμίως, μερικά από τα οποία είναι ήδη με τους πελάτες – με το υπόλοιπο να περιμένει την παράδοση. Η BMW ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους πελάτες, ωστόσο η ασφάλεια του προγράμματος πρέπει να έρθει πρώτη. ”
Ωστόσο, η BMW δεν είναι η μόνη επιχείρηση που μαστίζεται από θέματα ανάκλησης με μπαταρία. Η Ford, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο ακριβώς πωλητή μπαταρίας με την BMW, εξέδωσε παρόμοια ειδοποίηση για το Kuga PHEV αυτό το καλοκαίρι μετά από τέσσερα αυτοκίνητα βραχυκυκλωμένα καθώς και πυρκαγιά.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Hyundai εξέδωσε επίσης προειδοποίηση ανάκλησης για το Kona Electric μετά από 16 αναφερόμενες καταστάσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που έπληξαν φωτιά, γεγονός που απαιτούσε από την κορεατική μάρκα να ανακαλέσει πολύ περισσότερα από 25.000 αυτοκίνητα στη Νότια Κορέα. Ωστόσο, η αιτία των δυσλειτουργιών-καθώς και το αν το πρόβλημα ανησυχεί τα αυτοκίνητα που παραδίδονται από το Ηνωμένο Βασίλειο-δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα.
Το αυτοκίνητό σας επηρεάζεται από τη νέα ανάκληση της BMW; Ας καταλάβουμε στην παρακάτω ενότητα σχολίων…