Category

Το «McLaren είναι ήδη μια μεγάλη βρετανική ιστορία επιτυχίας»

Το όνομα McLaren είναι τόσο υποβλητικό εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί έκπληξη ότι είναι σχεδόν γνωστό σε άλλα μέρη του κόσμου – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
Αυτό δεν είναι μόνο κάτω από το αόρατο της F1 στα κράτη, αλλά το γεγονός ότι η McLaren Automotive εξακολουθεί να είναι μία από τις νεότερες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, που σχηματίστηκαν μόνο το 2010.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Τα καλύτερα supercars προς πώληση
Επομένως, δεν είναι καθόλου θαυματουργό να δούμε πόσο μακριά έρχεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, παράγοντας απίστευτα αυτοκίνητα όπως η Spider 600LT και η αράχνη της δεκαετίας του ’20 (θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη εβδομάδα).
Ενώ μερικοί βρετανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων αγωνίζονται, η McLaren πηγαίνει από δύναμη σε δύναμη. Καθώς άλλοι ρίχνουν εργαζόμενους, η McLaren είναι απασχολημένη με την πρόσληψη.
Πέρυσι, η εταιρεία που εδρεύει στο Woking κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 4.806 αυτοκινήτων-μέχρι 44 %. Ο στόχος είναι να φτάσουμε σε 6.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2024, ενώ το σύνολο της εμβέλειας θα είναι 100 % ηλεκτρισμένο μέχρι το 2025 ως μέρος του σχεδίου 25.
Φυσικά, υπάρχουν κίνδυνοι να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα – όπως έχει αποδείξει ο Jaguar Land Rover. Ωστόσο, η McLaren το κάνει με μια πιο εξεταζόμενη (και ευκολότερη για κατανόηση) σειρά αθλητικών αυτοκινήτων. Μας υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι δεν θα υπάρξει SUV (εγωιστικά, νομίζω ότι είναι λίγο ντροπή).
Στις ΗΠΑ, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40 % των πωλήσεων της McLaren, οι πελάτες της με καλά τακούνια είναι νεότεροι από ό, τι αλλού και είναι ενθουσιασμένοι που η McLaren είναι το νέο παιδί στο μπλοκ, λαμβάνοντας Ferrari και Lamborghini. Και ως κάποιος που έχει τρέξει ένα McLaren στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωρίζω ότι τα αυτοκίνητά του καλωσορίζονται εδώ με μια ζεστασιά που οι ιδιοκτήτες άλλων supercars δεν αντιμετωπίζουν πάντα.
Φυσικά, δεν είναι όλα τέλεια, όπως συμβαίνει συχνά με τις νεοσύστατες εταιρείες αυτοκινήτων. Η ποιότητα κατασκευής εξακολουθεί να αφήνει λίγο να είναι επιθυμητό, ​​ενώ τα σημερινά μοντέλα είναι καθυστερημένα με ένα σύστημα ψυχαγωγίας που είναι clunky για χρήση και αναξιόπιστο. Ωστόσο, το μέλλον είναι πολύ φωτεινό για την McLaren, η οποία διαμορφώνεται ως μία από τις μεγαλύτερες βρετανικές ιστορίες επιτυχίας αυτοκινήτων του 21ου αιώνα.

Διαβάστε τα πάντα για το χρόνο του Steve με το McLaren 570GT εδώ …