Category

Η Audi σχεδιάζει το Ultra-Lightweight TT

Audi σχεδιάζει ένα παράγωγο υπερ-ελαφριάς του TT, σε ένα απόσπασμα για να εισάγει πολύ περισσότερη συγκίνηση στο εμπορικό σήμα καθώς και να παρουσιάσει τη νεότερη τεχνολογία του.
Ζυγίζοντας μόλις 1.000 κιλά, με τετρακίνηση, καθώς και χτισμένο από συνδυασμό ινών άνθρακα, χάλυβα καθώς και αλουμινίου, μπορεί να είναι η ενσάρκωση της ιδέας του Quattro του 2010 που περιμένουμε όλοι.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

“Ένα όχημα στο τμήμα TT που ζυγίζει 1.000kg θα ήταν μια εξαιρετικά συναρπαστική πρόταση”, δήλωσε ο Wolfgang Durheimer, ο νέος επικεφαλής της τεχνικής ανάπτυξης της Audi. “Θα ήταν ένα παράγωγο του TT καθώς και η δυσκολία είναι να γίνει και ένα quattro – αυτό έχω ζητήσει από τους μηχανικούς μου”.
Οι συγκρίσεις με το θρυλικό πρωτότυπο Quattro είναι αναπόφευκτες, ιδιαίτερα όταν σκέφτεστε ποιος κινητήρας έχει προορίζεται για το έργο. “Μιλάμε για μια έξοδο υψηλής ισχύος εδώ, οπότε θα ήθελα να είναι ένας πεντακύλινδρος κινητήρας. Ω, όπως και δεν αποτυγχάνετε να θυμηθείτε ένα κλουβί στο πίσω μέρος. ” αυτός πρόσθεσε.
Για να επιτευχθεί ένα τόσο εξαιρετικά χαμηλό βάρος, η Audi θα απαιτεί να αντλήσει την εξαιρετικά νεότερη τεχνολογία υλικών. Ένα από τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας MQB-στην οποία θα βασίζεται το επόμενο Audi TT-είναι ότι μπορεί να γίνει είτε από χάλυβα, ένα μείγμα χάλυβα καθώς και αλουμινίου, ή ένα μείγμα από τα παραπάνω με δομικές πτυχές άνθρακα. (Όπως παρουσιάστηκε από την ιδέα του Crosslane Coupe στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Σεπτέμβριο). Το Ultra-Lightweight TT θα χρησιμοποιήσει το τελευταίο.
“Προωθούμε τις πλατφόρμες πολλαπλών υλικών. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλουμίνιο καθώς και τον χάλυβα, τον άνθρακα κόλλας σε αλουμίνιο καθώς και ακόμη και τον άνθρακα πριτσίνια σε χαλύβδινο χάλυβα “, εξήγησε ο Durheimer. “Θα δείτε αυτές τις εξελίξεις στο επόμενο Q7.”
Λόγω του 2014, το επόμενο Q7 θα είναι μεταξύ των πρώτων Audi που θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα MLB που θα στηρίξει μια σειρά νέων Audis από A4 έως A8. Με ολοκληρωμένη χρήση του αλουμινίου, μαζί με τις πτυχές του άνθρακα στη δομή του, το Q7 θα συμμορφωθεί με το προβάδισμα της νέας ποικιλίας Rover για να ρίξει τις λίρες.
“Μιλάμε για την απώλεια 200 κιλών μόνο στο σώμα, καθώς και περίπου 350kg συνολικά”, επιβεβαίωσε ο Durheimer.
Το νέο TT αναμένεται επίσης το 2014, θα πρέπει να περιμένουμε ένα ή δύο χρόνια περισσότερο για το εξαιρετικά ελαφρύ ειδικό, καθώς και θα δαπανήσει σημαντικά περισσότερο. “Φυσικά, θα έπρεπε να δαπανήσει πολύ περισσότερο. Θα είναι σαν την τεχνική τιμολόγησης Porsche 911 GT3 – θα απαιτήσουμε να αποδώσουμε πολύ περισσότερα για λιγότερο “, πρόσθεσε ο Durheimer.