Uncategorized

Η τελική ένσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας για την αποφυγή του Brexit Blow £ 55δις

του αυτοκινήτου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος απασχολεί σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους, προειδοποιεί ότι η παραγωγή θα συρρικνωθεί σε ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα το χρόνο, κοστίζοντας την οικονομία 55,4 δισεκατομμυρίων £, αν όχι Η συμφωνία Brexit επιτυγχάνεται.
Καμία συμφωνία δεν θα προσθέσει περίπου £ 2.000 στο κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που χτίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και που πωλούνται στην ΕΕ και θα δημιουργήσουν μια ΕΕ-κατασκευασμένη EV περίπου £ 2.800 πολύ πιο ακριβό για να αγοράσετε εδώ.

Brexit! Τι υπονοεί για τα αυτοκίνητα, τους αυτοκινητιστές και τη βιομηχανία αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε μια τελευταία στιγμή το αίτημα πριν από τη μετάβαση του Brexit λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, η Εταιρεία Παραγωγών και Εμπόρων της Εταιρείας (SMMT) ζήτησε από τους διαπραγματευτές και στις δύο πλευρές του επιχειρήματος να «τεντώσουν κάθε sinew για να πάρουν μια συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα».
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η SMMT αναφέρει ότι τα τιμολόγια αθετήσεως στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) θα έβλεπαν την παραγωγή αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου σε κάτω από ένα εκατομμύριο μονάδες ετησίως, από 1,52 εκατομμύρια το 2019, ενώ κοστίζει πάνω από 50 δισεκατομμύρια λίρες από 2021 και 2025. Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη έχασε 100 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω του COVID-19, με τα εμπορικά τιμολόγια να έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν ακόμη περισσότερα 110 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό.
Ακόμη και αν συμφωνήθηκε μια βασική εμπορική συμφωνία, το κόστος αυτού του Ηνωμένου Βασιλείου θα εκτιμηθεί 14,1 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες, με το SMMT να λέει ότι “η Brexit ήταν πάντα μια άσκηση στον περιορισμό των ζημιών”.
Ο οργανισμός, ο οποίος εκπροσωπεί τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου, πρόσθεσε: “Με ελάχιστο χρόνο που απομένει για τις εταιρείες να προετοιμαστούν για νέους όρους διαπραγμάτευσης, τόσο πιο γρήγορα γίνεται συμφωνία και η λεπτομέρεια ανακοινώθηκε, τόσο λιγότερο επιβλαβής θα είναι για τη βιομηχανία και τους εργαζόμενους. ”
Ο πρόεδρος της SMMT, ο Δρ George Gillespie, προχώρησε περαιτέρω: “Έχουμε ήδη περάσει κοντά σε ένα δισεκατομμύριο λίρες που προετοιμάζονται για το άγνωστο του Brexit και έχασαν είκοσι οκτώ φορές το Covid. Ας μην μετράμε επίσης το κόστος των τιμολογίων, ειδικά όχι τυχαία. ”
Ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος της SMMT, δήλωσε ότι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρόσφατα σχέδια της κυβέρνησης για μια «πράσινη βιομηχανική επανάσταση», αλλά προειδοποίησε: «Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι τίποτα, αν δεν καθοριστεί, προσαρμόσιμη και ανθεκτική, καθώς το ρολόι τσιμπάει όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα στο Brexit Οι διαπραγματεύσεις, η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση πρέπει να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη – η πράσινη ανάπτυξη – κρέμεται στην ισορροπία. ”

Πώς έχει επηρεάσει η Covid-19 η αυτοκινητοβιομηχανία; Μάθετε πολύ περισσότερα εδώ …