Uncategorized

Έξι σημεία και £ 200 πρόστιμο για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

από σήμερα και μετά (1 Μαρτίου), οι αυτοκινητιστές που αλιεύονται χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό τους πίσω από το τιμόνι θα αντιμετωπίσουν νέες, σκληρότερες ποινές. Σύμφωνα με τους νέους νόμους που ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Μεταφορών, οι παραβάτες θα διακινδυνεύσουν τώρα ένα πρόστιμο £ 200 και έξι πόντους πέναλτι στην άδειά τους. Οι αυτοκινητιστές που πέρασαν πρόσφατα τη δοκιμή οδήγησης θα διακινδυνεύσουν επίσης να ανακαλέσουν την άδεια τους.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Οι νέες πολιτικές ισχύουν στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, με επαναλαμβανόμενους παραβάτες που αντιμετωπίζουν πρόστιμο £ 1.000 και απαγόρευση οδήγησης έξι μηνών. Ο νόμος θα στόχο να αποτρέψει τους αυτοκινητιστές από την αποστολή μηνυμάτων, την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων χωρίς ένα κιτ χωρίς χέρια και τη χρήση κοινωνικών μέσων ή άλλων εφαρμογών κατά την οδήγηση.
Τα νέα αποτρεπτικά φθάνουν τα επακόλουθα της έκθεσης του RAC για το Motoring 2016, γεγονός που πρότεινε ότι οι αριθμοί ρεκόρ των αυτοκινητιστών χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκτιμάται ότι 11 εκατομμύρια αυτοκινητιστές είχαν παραδεχθεί ότι θα πραγματοποιήσουν ή θα λάβουν τηλεφωνική κλήση στους 12 μήνες πριν από την έκθεση, με επιπλέον πέντε εκατομμύρια λήψη φωτογραφιών ή βίντεο κατά την οδήγηση.
, Μεταξύ άλλων, ώθησε την κυβέρνηση να εκδώσει σημαντική αύξηση στο σημερινό μέγιστο πρόστιμο ύψους £ 100 και τριών σημείων ποινής άδειας και έχει ανανεώσει την προσπάθεια να αναδείξει τους κινδύνους που θέτουν χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο κατά την οδήγηση.